6 matkavinkkiä, mitä opin viime vuoden aikana

Tänään on syntymäpäiväni, joten päätin jakaa, mitä matkailu on minulle opettanut viimeisen vuoden aikana. Osa opeista liittyy asioihin, joita pidin itsestäänselvyyteenä ennen kevättä 2020. Osa opeista puolestaan vahvistaa sen, että matkailu on mieletön tapa kehittää itseään esimerkiksi ongelmanratkaisukykyä ja oman mukavuusalueen ulkopuolelle menemistä. Tässäpä siis kuusi kultaista opetusta:


1. Ennen kuin varaat lennot, varmista, että saat saapua maahan


Vaikka pystyt varmaan lennot, se ei suoraan tarkoita, että pääset rajatarkastuksen yli. Osa maista sallii ainoastaan tietyn maiden kansalaisten rajojensa sisälle, jos kyseessä

on vapaa-ajan matkailu. Monet valtiot seuraavat, miten muut maat hallitsevat koronavirus tilannetta ja tekevät päätöksiä matkustusrajoituksista näiden toimien sekä

sairastuneiden perusteella.


Varmista siis kohdemaasi virallisilta sivuilta, että Suomi kuuluu sallittujen maiden listalle sekä tarkista mahdolliset karanteenivaatimukset. Jos olet varannut lennon, johon kuuluu vaihto, varmista, ettei lennonvaihdolle ole rajoituksia. Suosittelen myös

varaamaan lennot suoraan lentoyhtiön sivuilta.


Jos jotakin tapahtuu, on kommunikointi paljon helpompaa suoraan lentoyhtiön edustajien kanssa!


2. Jos matkustat turistina, varmista, että turistikohteet ovat avoinna


Monissa maissa monumentit, museot ja muut turistikohteet jouduttiin sulkemaan koronaviruksen hallitsemiseksi. Osassa maissa suljettiin jopa rantoja sekä luontokohteita. Jotta voisit nauttia matkastasi täysin rinnoin, googleta paikat, missä haluaisit vierailla ja varmista, että ne ovat

avoinna turisteille. Monet paikat tulevat avaamaan hiljalleen, joten poikkeukset aukioloissa ovat yleisiä.


Esimerkiksi, kun olimme Intiassa, klo 22 matkanjärjestämme lähetti meille viestin, että Intian hallitus on sulkenut kaikki turistikohteet ja tämän jälkeen alkoi sulkeutumaan myös hotellit ja ravintolat. Voit lukea lisää käännerikkaasta matkastamme Intiaan täältä.


3. Varaudu yllättäviin tilanteisiin!


Elämme aikaa, jolloin maailma rakentaa uutta normaalia. Vaikka olisit varautunut kaikkeen mahdolliseen, universumilla on tapana yllättää matkailija tavalla tai toisella. Ole siis valmis joustamaan ja kohtaamaan haasteita!Viime vuonna juhlin syntymäpäiviäni Tanskassa. Tänä vuonna nautiskelen Suomen luonnosta!

4. Pidä silmällä maailman ja erityisesti matkakohteesi uutisia


Tilanteet muuttuvat nopeasti ja jotkut valtio saattavat löyhätä rajoituksia yhtenä päivänä ja kiristää niitä toisena. Uusia sääntöjä saattaa tulla lyhyelläkin aikavälillä eli pidä silmässä kohdemaasi uutisia ja valtion kotisivuja. Jos sosiaalisen median käyttäminen on sinulle arkipäivää, suosittelen laittamaan kohteesi hashtagit seurantaan. Näin saat nopeasti tietoa uusista käänteistä ja paikallisten näkökulmaa asioihin.


5. Täytä reppusi rohkeudella!


Matkailu aiheuttaa tällä hetkellä ristiriitaisia tunteita monissa ihmisissä. Älä anna muiden henkilöiden vaikuttaa omiin päätöksiisi. Jos haluat lähteä reissuun, tee se turvallisesti ja ohjeita noudattaen! Matkailu on sielunruokaa ja matkailu on jotakin, mitä ei pysty korvaamaan. Vaikka matkustatkin muuttuneessa maailmassa, se ei tarkoita, ettetkö voisi nauttia siitä! Tarvitset vain aimo annoksen rohkeutta, itseluottamusta sekä itsesi johtamisen taitoja.


6. Luota intuitioosi ja omiin taitoihisi


Minulle matkailu on ennen kaikkea uuden kokemista ja näkemistä. Vaikka minulla on takana jo yli 40 maata, jokainen uusi matka yllättää aina jollakin tavalla. Edelleenkin eksyn suurkaupunkien kaduilla, muuttamaan suunnitelmia sään tai muun yllättävän tilanteen vuoksi. Näistä kaikista selviän kuuntelemalla intuitiotani eli sitä, mikä ratkaisu minusta tuntuu parhaimmalta. Tähän tunteeseen luotan vuosi vuodelta enemmän ja se on itseasiassa tieteellisesti todistettu tapa myös oppia ja käsitellä tietoa!Haluatko lisää käytännön vinkkejä tai miettiä syvemmin omaa matkailijan polkuasi? Laita viestiä ja seuraa Numinosta somessa!

Recent Posts

See All