Matkailun uusi aikakausi

Haaveiletko jo rantahiekasta varpaiden välissä ja meren kohinasta korvissa? Niin minäkin! Sinäkin olet varmasti tuijottanut kotisi tyhjiä seiniä ja katsellut ulos ikkunasta huokaillen. Harmituksen syynä on saattanut olla lentoyhtiön lähettämä sähköposti peruuntuneesta matkasta, viemäriin valunut matkasuunnitelma tai lomautus, jonka vuoksi et rahallisesti pysty enää matkalle lähtemään.


Viime päivinä on jo näkynyt valoa tunnelin päässä, kun muutamat lentoyhtiöt ovat palanneet takaisin taivaalle. Maailma on pikku hiljaa aukeamassa ja on aika tottua uuteen normiin, myös matkailussa. Vaikka matkailuala pysähtyi lähes kokonaan koronan vuoksi ja tulee nousemaan kuopastaan hitaasti, uskon kuitenkin täydestä sydämestäni, että matkailuala tulee vielä kukoistamaan. Miten hotellit, lentoyhtiöt ja turistikohteet mukautuvat uuteen arkeen, en osaa vielä sanoa. Mutta olen varma, että upeita innovaatioita syntyy, joilla varmistetaan jokaisen matkailijan turvallisuus.


Loputon tie Islannissa
Loputon tie Islannissa

Tämän kevään jälkeen varmastikin moni, joka suuntaa Suomen rajojen ulkopuolelle, kokee vapauden matkustaa merkityksellisemmäksi. Se, että voimme nauttia ravintolaruuasta sekä tutustua ilman pelkoa uusiin kulttuureihin ja nähtävyyksiin, ovat asioita, joita arvostaa näiden aallokkojen jälkeen uudella tavalla.


Olimmeko liian tottuneita siihen, että pystyimme pakenemaan viikonlopuksi kaupunkireissulle Eurooppaan, varaamaan äkkilähdön Kreikkaan muutaman päivän varoituksella tai hyppäämään junaaan syödäksemme blinejä Pietarissa?


Mieti hetki omaa unelmakohdettasi tai seuraavaa seikkailuasi. Koetko, että tämän kevään jälkeen matkasi on saanut entistä suuremman merkityksen? Moni meistä unohti matkailun syvällisemmän puolen. Emme matkustaneet ainoastaan uuteen maahan vaan matkustimme tapaamaan perhettämme, kokemaan uusia kulttuureja ja oppiaksemme enemmän itsestämme.


Meistä jokainen tulee varmasti puntaroimaan, minne sydän halajaa ja panostamaan tähän matkaan enemmän kuin aikaisemmin. Jo ennen korona-aikaa ihmiset hakivat matkailusta entistä enemmän hyvinvointia ja voimaantumista osallistumalla joogaretriitteihin sekä mindfulness- lomille. Tämä trendi tulee varmasti vahvistumaan.


Itse tiedostan, että matkustin mieheni kanssa vahvistaaksemme suhdettamme. Matkustin ystäväni kanssa jakaaksemme uusia asioita yhdessä. Matkustin yksin kokeillakseni rajojani, oppiakseni uusia taitoa ja kehittyäkseni ihmisenä. Matkustin karistaakseni stressin ja saadakseni tilalle onnellisuutta. Matkustin nähdäkseni eri kulttuureja. Matkustin, jotta voisin luoda uusia muistoja. Matkustin tutustuakseni upeisiin ihmisiin.Yksi kauneimmista paikoista maailmassa- Whitsundays Australiassa. Tuon päivän sain jakaa rakkaan ystäväni kanssa.

Matkailu on sielunruokaa ja matkailu on jotakin, mitä ei pysty korvaamaan. Muistatko suolaisen meren tuoksun nauttiessasi huurteista virvoketta, auringonpaahteen ihollasi kuvatessasi jotakin upeaa, luonnon äänet kävellessäsi viidakossa, oppiessassi uuden sanan paikallisella kielellä, nauraessasi rakkaasi kanssa. Tunnetko lämpimän ja hykerryttävän olon kasvavan sisälläsi? Näiden muistojen ja tuon tunteen takia matkailu palaa tavalla tai toisella.

Oma matkustuksen kaipuuni on niin vahva, että tulen olemaan etunenässä ihmettelemässä matkailun uutta aikakautta joko Skotlannin niityillä tai Kyproksen auringon alla. Oletko sinä ensimmäisten joukossa näyttämässä passiasi rajantarkastuksessa?


Bergen, Norja
Matkailu yhdistää.