Mitä on matkavoimaannutus?

Yksi matkavoimaannuttamisen tärkeimpiä tavoitteita on valmistaa sinut matkalle, jotta saat reissustasi kaiken mahdollisen irti.


Matkavoimaannuttajan työnkuva on kuin matkatoimistovirkailijan ja life coachin välimaasto. Samalla, kun saat suunnitella unelmien matkaasi henkilön kanssa, joka pystyy antamaan sinulle erinomaisia vinkkejä reissullesi, opit hyödyntämään omia vahvuuksiasi matkaa varten. Sen sijaan, että keskustelu aloitettaisiin kysymyksellä, mihin haluat matkustaa, matkavoimaannuttaja kysyy, mitä haluaisit tuntea matkasi aikana ja miksi?


Voimaantumisen hetki Cradle vuoren huipulla Tasmaniassa
Voimaantumisen hetki Cradle vuoren huipulla Tasmaniassa

Sopiiko matkavoimaannutus minulle?


Matkavoimaannutus ja coaching sopivat henkilöille, jotka suunnittelevat normaalia vaativampaa matkaa tai eivät ole esimerkiksi ikinä käyneet ulkomailla. Suomen kulttuuri eroaa monella lailla jo ruotsalaisesta kulttuurista ja pelkän Tukholman kiertäminen yksistään saattaa kuulostaa pelottavalta.


Coachingin tarkoituksena on pureutua tarkemmin siihen, mikä matkustamisessa jännittää; onko kyse siitä, että pelkää oman kielitaidon olevan riittämätön, ettei osaa löytää hyvää hotellia vai ihan siitä, että ahdistaa olla yksin. Monesti reissussa kuitenkin huomaa, miten paikallisten kanssa saakin hoidettua asioita kehonkieltä apuna käyttäen ja kuinka rentouttavaa on istua kupilliselle kahvia juuri silloin kuin itsestä parhaimmalta tuntuu.


Coaching auttaa sinua myös valitsemaan oikean kohteen, jos suunnitelmissasi on esimerkiksi ensimmäinen sooloreissu. Keskusteluiden aikana käydään ensiksi läpi, mitä haluaisit saavuttaa matkaltasi; haluatko kokeilla rajojasi ja lähteä vaeltamaan, oletko intohimoinen taiteen ystävä ja haluaisit kierrellä museioissa vai onko työ ajanut sinut jaksamisen äärirajoille ja toivoisit jotakin rauhoittavaa? Kun tiedämme tavoitteesi, pystymme rakentamaan matkaasi normaalimmasta näkökulmasta; minkälainen matka olisi mieluisin (rantaloma, kaupunkiloma, aktiviisiloma yms) ja tämän jälkeen käymme läpi eri vaihtoehtoja huomioiden vuodenajan, budjetin ja muut vaatimukset.


Coachingin aikana pystyy läpikäymään myös käytännön asioita, mitä reissussa kannattaa ottaa huomioon. Yleisimpiin hämmenykseen lukeutuvat esimerkiksi viisumiprosessit, vakuutukset, rinkka vs matkalaukku kamppailu (itse suosin ehdottomasti rinkkaa!), miten huolehtia turvallisuudesta ja kaikkea muuta maan ja taivaan välillä. Jos kaipaat ideoita reisuusi, voit lukea eri matkakokemuksistani täältä.


Matkavoimaantuminen sopii erinomaisesti myös heille, jotka kaipaavat tukea ja neuvoja muuttaessaan ulkomaille. Kulttuurishokki ja sen tuoma hämmennys, väsymys ja jopa toivottomuus saavat kokeneemmakin reissaajan välillä uupumaan. Kun mieli on maissa ja uudessa kotikaupungissa ei vielä ole kunnon tukiverkostoa, auttaa coaching ja matkavoimaannuttaminen pääsemään takaisin jaloilleen. Kulttuurishokki koetaan normaalisti eri vaiheissa ja kun nämä vaiheet tiedostaa ja uuden kulttuurin kummallisuuksille kykenee nauramaan, pystyy uudesta elämänvaiheesta nauttimaan. Lue matkavoimannuutus- palveluista lisää täältä.Suurten unelmien toteutuminen vaatii rohkeutta eli jos sinua jäi jokin mietityttämään, olen vain klikkauksen päässä!