Kuka olen? Reppureissaajasta kulttuuriälyn valmentajaksi!

Tässä postauksen haluan kertoa, kuka olen ja miten matkustaminen on vaikuttanut elämääni ja siihen, miten päädyin toimimaan matkavoimaannuttajana sekä kulttuuriälyn valmentaja, ja perustamaan Numinos Coachingin.Missä unelmat käyvät toteen


Rakastan matkustamista ja tällä hetkellä olen päässyt vierailemaan yli 40 eri maassa. Matkustaessani koen rikkovani omia rajoja ja joka vuosi suunnittelen aina haastavampia matkoja. Uusien kulttuurien kokeminen ja upeissa paikoissa hengähtäminen ovat minulle parasta sielun ruokaa. Reissukärpäseni vuoksi olen päässyt asumaan eri maailman kolkissa jo siitä lähtien, kun täytin 18-vuotta. Tuolloin pakkasin matkalaukkuni ja lähdin kesätöihin Pariisin Disneylandiin. Työskentelin pikaruokaravintolassa, jossa tutustuin uskomattomiin ihmisiin eri kulttuureista.
Koulun penkiltä maailman oppeihin


Koulutukseltani olen restonomi eli opiskelin matkailun liikkeenjohtoa ammattikorkeakoulussa. En tietenkään voinut ohittaa mahdollisuutta opiskella ulkomailla ja vietinkin kevään 2013 Maltan auringon alla. Vaihto-oppilas kokemus on ollut yksi elämäni hienoimmista ja voin todeta, että tuolloin opin enemmän itsestäni kuin tunneilla istuessa.
Minua on myös aina kiehtonut vapaaehtoistyö ja päädyinkin kirjoittamaan ystäväni kanssa yhteisen opinnäytetyön vapaaehtoistyön vaikutuksiin liittyen. Opinnäytetyöhön liittyen lähdimme tutkimusmatkalle Argentiinan Buenos Airesiin, jossa teimme vapaaehtoistyötä vähävaraisten päiväkodissa. Itse vietin päivät pienten ryhmässä ja jälleen kerran, yksi upeimpia kokemuksia elämässäni!
Reppureissaajasta kulttuuriälyn valmentajaksi ja matkavoimaannuttajaksi!


Valmistumiseni jälkeen lähdin kokeilemaan rajojani Australiaan; irtisanouduin työstäni, luovutin asuntoni avaimet ja pakkasin elämäni rinkkaan. Lähdin matkaan kolmen kaverini kanssa, mutta lopulta tiemme erkaantuivat ja reissasin Australiassa osittain soolona.


Yksi mielenkiintoisin kokemukseni Australiassa oli työskennella Yaraka- nimisessä kylässä, jossa asui 20 henkilöä. KYLLÄ,20 henkilöä (ja satoja kenguruita). Työssä kylässä työskentelin 5kk hotellin vastaanotossa sekä baarissa ja ravintolassa. Lähin kauppa oli 300km päässä ja ainoa ''viihde'' oli karavaanarit, jotka jakoivat tarinoitaan baaritiskillä tuopponen kädessään. Tuolloin oppi arvostamaan vähää ja olemaan sinut omien ajatuksien kanssa. Hotellin lisäksi kurpisoiden poimiminen 30 asteen helteessä, pitkähihaiset vaatteet päällä kärpästen ympäröimä tuli tutuksi..
Australian matkani jälkeen olen asunut Suomessa kokoaikaisesti vuodesta 2016. Mainittakoon kuitenkin, että mieheni on meksikolainen eli kulttuureihin tutustuminen ja niiden kanssa eläminen ovat edelleen arkipäivää.


Suomessa olen työskennellut esimiehenä ja olenkin löytänyt oman intohimoni ihmisten johtamisesta. Minua kiehtoo ihmisissä se, miten pienillä muutoksilla voi saada upeita asioita aikaan. Rakastan erityisesti ihmisten voimaannuttamista, mikä onkin yksi suurimmista syistä, minkä takia Numinos Coaching on perustettu.


Tällä hetkellä opiskelen myös MBA- tutkintoa erikoistuen ihmisten ja muutoksen johtamiseen, koska haluan syventää osaamistani johtajuuteen liittyen. Matkavoimaannuttaminen ja kulttuurisen älykkyyden valmentaminen ovat minulle mahdollisuus yhdistää nämä kaksi intohimoa. Lisää matkavoimaannuttajan työnkuvasta voit lukea täältä.


Yksi suosikkipaikoistani maailmalla on Kambodzassa sijaitseva Ankor Watin temppeli!
Yksi suosikkipaikoistani maailmalla on Kambodzassa sijaitseva Ankor Watin temppeli!

Kotona minua odottaa työpäivän jälkeen koirani Ramón, jonka kanssa käymme päivittäin pitkillä lenkeillä luonnoissa. Luonnossa musiikkia kuunnellessa pystyn aina askel askeelta karistamaan päivän kiireet pois hartioilta. Mikäli pää käy vielä ylikierroksilla illallakin, hömppäkirja tai meditaatio ovat minulle toimivia keinoja rauhoittua.PS. Sää mikä sää, minulla on AINA villasukat kotona jalassa.


Haluatko lähteä valloittamaan maailmaa? Lue lisää coaching-paketeista täältä.